Deze artiesten zijn geselecteerd voor de BWMN Night in de AB (UITGESTELD)

Kolonel Djafaar

Op 9 november 2020 organiseren we in Brussel een grote concertavond in de AB Club in het kader van
de Belgian World Music Network Meeting.

Overdag zijn er workshops en gesprekken voor professionals uit de folk en de wereldmuziek in Palace (aan
de overkant van AB), ‘s avonds is er een concertavond in de AB Club met een fijne selectie van het rijke talent van de Belgische wereldmuziekscene. De avond is toegangelijk voor iedereen en helemaal gratis.

Eind 2019 vroegen we onze leden om een “longlist” samen te stellen met wereldmuziekartiesten met actualiteit zoals nieuwe programma’s, albums,… die de Belgische wereldmuziekscene waardig zouden kunnen vertegenwoordigen. Aan de hand van deze lijst met een vijftigtal artiesten en groepen, kreeg een onafhankelijke jury de zware taak om tot de volgende finale shortlist te komen van 4 groepen en 2 dj’s:

LAS LLORONAS

Las Lloronas zijn ongetwijfeld één van de opkomende bands van de Brusselse world music scene. Met hun originele mix van wereldmuziek en slam houden Amber in ’t Veld (ES/NL), Sura Solomon (BE/USA), Marieke Werner (DE) je van het eerste moment in de ban. Begeleid op accordeon, gitaar, ukulele, klarinet en zang vermengen las Lloronas intieme teksten met harmonieën en melancholische melodieën vol kwetsbare kracht.


REFUGEES FOR REFUGEES

“In the first place we want to be seen as musicians”

De kersverse winnaars van de Klara voor wereldmuziek ontstonden uit de ontmoeting tussen gerenommeerde muzikanten uit Syrië, Tibet, Pakistan, Irak, Afghanistan en België en slaan met nieuwe muziek de brug tussen hun verschillende tradities. Na twee jaar elkaar te hebben ontdekt en elkaars muziek te hebben gedeeld, presenteerden ze vorig jaar hun tweede album dat is gebouwd op hun uitwisselingen en op een oprechte vriendschap. Dat resulteert in een een Indiase raga die moeiteloos overgaat in een Tibetaans lied, een Arabische suite die een populair Hazari-lied uit Afghanistin of een Boedhistische mantra die begeleid wordt door een Pakistaans en spiritueel Soefi-lied. En anno 2019 duiken er ook Perzische en Ottomaanse invloeden op.


OZFERTI

“Voordat Florian Doucet zich volledig op zijn gemaskerde alter ego Ozferti toelegde, werkte hij samen met de Belgisch-Colombiaanse groep La Chiva Gantiva (Crammed Discs) en Terrakota (Fazuma). Zijn eerste EP The Call verscheen in 2018 en toonde direct een heel persoonlijke stijl, die jazz en elektronica mengt met hiphop en basmuziek met Oost-Afrikaanse instrumenten en ritmes. (…) “Hagir Fikir” in samenwerking met de Ethiopische diva Eténèsh Wassié is het eerste nummer van het lang verwachte album Solarius Gamma. ”

Pan-African-Music


KOLONEL DJAFAAR

Deze instrumentale 9-koppige Afrobeat/Ethio-jazz band met stevige roots in het Antwerpse maakte het handelsmerk van een zwoele mix tussen percussie, koperblazers en aantrekkelijke melodieën die de dansbenen gunstig zijn. De invloeden zijn even divers als groovy: Jungle by night, Fela Kuti, the Budos Band, Mulatu Astatke,…


DJ SAHRA

Antwerpse DJ, Sahra mixt alles van dancehall tot hiphop, van afrobeat tot kuduro of afrohouse.

Playing everything from dancehall and hiphop to afrobeats, kuduro and afrohouse, DJ SAHЯA is infusing the night scene with stirring desert vibes and taking it to startling new heights. Her tunes make you move in ways you either forgot you could, or never knew you would. Turn up if you’re in for a soulful night out on the town…


CHEB RUNNER

Cheb Runner is like a Techno Caravan, riding through the desert with pumping bass.

Een technokaravaan die door de woestijn dendert op de tonen van pompende bassen: zo omschrijft Brussels wonderkind Cheb Runner zijn muziek. De jonge – of ‘cheb’ in het Arabisch – producer gooit disco, raï, Arabische polyritmes, gnawa-trance of recht door zee deep house in de blender. Met zelf opgenomen samples van traditionele instrumenten neemt hij je mee op een trip door tijd en ruimte, “turning traditional music into dance floor hits”!