Belgian World Music Network Meeting (online) & Night (geannuleerd)

We droomden van een fijn weerzien en boeiende discussies op onze jaarlijkse sector meeting in de Palace en tijdens enkele showcase concerten in de gezellige AB Club. De realiteit verplicht ons helaas om alles weer eens om te gooien. 

We zijn de voorbije weken hard aan het werk geweest, achter de schermen, om toch enerzijds een inhoudelijk zo sterk mogelijke als anderzijds zo coronaproof mogelijke editie te organiseren, maar het mocht niet baten. Na een eerste verstrenging van de maatregelen in Brussel werd met onze partners AB & Palace afgetoetst of we onze sectordag en showcasenight konden omturnen naar een livestream event. Na de aankondiging van nog strengere coronamaatregelen (gisteren) werd helaas beslist dat, ondanks de zware voorbereidingen, de showcases ook niet online zullen kunnen doorgaan. We willen het team van de AB en Palace heel erg bedanken voor hun inzet en hen een hart onder de riem steken in deze onzekere tijden. 

Support your local scene #playlocal #buylocal

We willen ook graag nog even de artiesten die stonden te popelen om hun muziek tot bij jullie te brengen tijdens onze showcase night in the picture zetten… Checken die handel! #supportyourlocalscene

Cheb Runner

DJ SaHra

Kolonel Djafaar

Las Lloronas

Ozferti

Refugees for refugees

World Music…what’s in a name?

Het beloven nog enkele donkere maanden te worden voor onze sector, maar we laten ons niet kennen! We willen niet bij de pakken blijven zitten en organiseren graag een online sessie (naar analogie van onze webinars op 19 mei) over een ‘hot’ topic (neen niet corona) “World Music… what’s in a name?”

Interessante sprekers met diverse achtergronden en visies zullen kort hun inzichten delen over wat de term “wereldmuziek” voor hen betekent: welke vragen roept het gebruik van de term op en zijn er (indien nodig) alternatieven? Tijdens korte pitches krijg je als luisteraar vanuit verschillende perspectieven/invalshoeken (o.a. historisch, internationaal, economisch, artistiek, dekolonisatie, …) een breed zicht op de term. Deze sessie is een aanzet voor een verdere verdieping van dit onderwerp in 2021.

Sprekers: 
Badi (artist)
Rokia Bamba (artist)
Mohamed Ikoubaan (Moussem)
Mehdi Maréchal (Darna)
Hélène Sechehaye (Musicologist, ICTM Belgium)
Dirk Van der Speeten (‘t Ey, Flanders Folk Network)
Balasz Weyer (Hangveto, Music Hungary)

Save the date!

Maandag 9 november | 14u | Zoom

Schrijf je hier in. RSVP

#spreadthewor(l)d