Wereldmuziek rond de dag van de culturele diversiteit

Op 21 mei vieren we Werelddag van de Culturele diversiteit van de Unesco. Niet alleen organiseren we in het kader daarvan de online versie van de Belgian World Music Meeting op 19 mei. Ook onze nationale media doen deze week een extra inspanning rond wereldmuziek uit eigen land en uit het buitenland.

19 mei, 20u00: Radio-programma Le Monde est un Village (RTBf-La Première) doorkruist de muzikale diversiteit beneden de taalgrens met ondermeer Dominic Ntoumos, Baï Kamara Jr, Philippe Aerts en Raphaelle Brochet en gloednieuwe albums van Jean-Christophe Renault, Ears have no eyelids en Green Moon Tribe.

22 mei, 9-12u: Radio 1 (VRT ) maakt een Reis Rond De Wereld langsheen de talloze muziekgenres op deze aardbol: van fado tot afrobeat, over ethio-jazz tot blue grass of bossa nova. Met exclusieve opnames van lokale artiesten vanuit hun kot, interviews van kenners en muzikanten. Na deze uitzending beheers je het ABC van de world music genres.