Belgian Worldwide Music Night 2024 : neem deel aan de showcases !

OPROEP AAN ONZE LEDEN

Op maandag 22 januari 2024 vindt een nieuwe editie van de Belgian Worldwide Music Night plaats in de Ancienne Belgique (Brussel). Nieuw dit jaar: naast de showcaseconcerten reiken we enkele prijzen uit aan bijzondere bands/projecten/initiatieven uit de sector! 

In het formulier kan je jezelf als band of DJ kandidaat stellen, kan je als manager/boeker/label jouw bands/DJ’s opgeven voor de showcases én kan je de jury enkele tips geven voor de awards! 

Belangrijk! 

Je moet lid zijn van het netwerk om voorstellen in te dienen (lid worden is gratis en eenvoudig, meer info op onze website.

De voorwaarden

– Vul het formulier in met maximaal 5 voorstellen voor live-artiesten (solo of bands) en maximaal 2 voorstellen voor DJ’s. Gelieve de rubrieken zo volledig mogelijk in te vullen.

– De voorgestelde groepen of DJ’s moeten in België gebaseerd zijn en bieden in 2023-2024 een actualiteit aan (bijvoorbeeld nieuw project, album release, …)

– Gelieve rekening te houden met voldoende diversiteit (cultuur, gender, leeftijd, taal, …)

– Kijk zeker eerst na of de band/DJ beschikbaar is om op te treden op 22 januari!

– Het ingediende project is een lopend project met een langetermijnperspectief, bij de aanvraag voeg je een luisterlink en video toe.

– De geselecteerde bands/DJ’s spelen een set, waarbij ze vergoed worden voor hun prestatie. Daarnaast publiceren wij ter promotie een playlist met de artiesten van de longlist op ons Spotify-profiel en onze sociale media kanalen.

Deadline

Dien je project in t.e.m. 5 november 2023, 23h59. 

Selectieprocedure

Awards

– Op basis van de suggesties in dit formulier en suggesties van professionals uit de scene, wordt een longlist samengesteld, waarna juryleden uit de sector de winnaars bepalen.

Showcases 

– De ingestuurde voorstellen worden nagekeken of ze voldoen aan de bovenstaande objectieve criteria. Indien dit het geval is, worden ze opgenomen in de longlist.

– De longlist wordt vervolgens bezorgd aan een externe jury, bestaande uit professionals uit de sector, die 4 groepen en 2 DJ’s uitkiezen voor de showcases van 2024.

Om kans te maken op een showcase, vul je dit formulier in!