BELGIAN WORLDWIDE MUSIC NIGHT, 30/01/23, CLUB ANCIENNE BELGIQUE BRUSSEL, 18:30-23:00

Gratis kennismaking met een fijne selectie van actuele lokale “worldwide” acts op dag 1 van de Week van de Belgische Muziek.


Een externe jury selecteerde 4 bands en 2 DJ’s uit 114 voorstellen: MARVARA, OSAMA ABDULRASOL & LODE VERCAMPT,  NISIA TRIO  en  ABOUBAKAR TRAORE & BALIMA. Voor, tussen en na de concerten draaien DJ’s BONA LEA en RAQL


org. Belgian Worldwide Music Network, in samenwerking met en met de steun van Ancienne Belgique, Vi.be / Conseil de la Musique / Sabam for Culture / de Vlaamse Gemeenschap & la Fédération Wallonie-Bruxelles.

Marvara


MARVARA
brengt levenslustige folk geschreven door doedelzakspeelster Marieke Van Ransbeeck (BE). De muziek verklankt haar ervaringen en herinneringen van een adembenemend muzikaal avontuur in het Hoge Noorden. De Denen Frederik Mensink en Villads Hoffmann (van Stundom en Tailcoat), de Zweed Mårten Hillbom (van Víík en Tailcoat) en de Belgische accordeoniste Hilke Bauweraerts begeleiden Marieke met haar doedelzakken (Vlaamse doedelzak, barokmusette & Zweedse doedelzak). Hun debuutplaat ‘High On Life’ is een echte feelgood experience. Energieke melodieën, stoere harmonieën, zwoele slows, duivelse polska’s en zelfs een snuifje popmuziek.
https://www.marvaramusic.comhttps://youtu.be/yyMY3qdId6E

OSAMA ABDULRASOL & LODE VERCAMPT

OSAMA ABDULRASOL & LODE VERCAMPT – Osama en Lode zijn al jaren muzikale broeders. Maar wanneer ze als duo samen spelen, wordt pas echt duidelijk hoezeer ze beiden meesters zijn op hun instrument. Het resultaat is een muzikaal schilderij van intimiteit en emotie, kleurrijk en divers, met hier en daar een vleugje absurditeit, net als de muzikanten zelf.
http://osart.be/duo/https://youtu.be/jzku5KAAgNY

Nisia Trio

NISIA TRIO – Nisia ontstond uit het samenkomen van uiteenlopende muzikale universa: de traditionele muziek van Zuid-Italië en de Europese jazz en folk. Uit die ontmoeting ontstond een repertoire rijk aan emotie, humor, passie en vreugde. Geïnspireerd door de oude muzikale en ritmische tradities van regio’s als Sicilië, Calabrië en Campanië, herinterpreteren, componeren, versmelten en creëren de drie musici hun eigen stijl die, net als een duizend jaar oude olijfboom, zijn wortels diep neerzet en zijn takken en vruchten naar de hemel duwt.
https://www.nisiamusica.comhttps://youtu.be/OjgezHKnqMY

ABOUBAKAR TRAORE & BALIMA

ABOUBAKAR TRAORE & BALIMA – Aboubakar Traoré is afkomstig van Bobo-Dioulasso in Burkina Faso. Hij is een virtuoos op de kamele n’goni en experimenteert met Brusselse muzikanten, met de vermenging van traditionele en hedendaagse muziek. Aboubakar is een autodidact die door een groot deel van Europa heeft gereisd en zijn kennis deelt via concerten en workshops. Het eerste album “Tama Tama”, werd genomineerd voor de Octaves de la Musique 2021 in de categorie Musiques du Monde. De band speelt toekomstgericht, zonder de lange traditie van griots en West-Afrikaanse liederen de rug toe te keren.
https://www.aboubakartraore.nethttps://youtu.be/ORhxd3a1z3w

DJ’s

RAQL

RAQL – RaqL is een Brusselse artieste van Kaapverdische, Portugese en Angolese origine, gespecialiseerd in tropische en elektronische muziek van de Portugese en Afrikaanse gemeenschappen over de hele wereld. Haar sets zijn eclectisch en energiek. Ze speelt geregeld op Kiosk Radio en Bruzz: een mix van elektronische genres maar altijd getint met hedendaagse Afrobeat.
https://www.facebook.com/raquelpapy.almeidahttps://www.youtube.com/watch?v=igAVKFG2cxg

Bona Léa

Bona Léa – DJ BONA LÉA is een belgo-kameroenese DJ vol pit en zonder tierlantijntjes, ze is de mede-oprichtster van het Brusselse collectief Bloom Hill en resident DJ bij Kiosk Radio. Ze prikkelt de oren van haar publiek met haar eclectische keuzes en zoektocht naar unieke klanken. Onder haar voorliefdes noemt ze afro ritmes en percussie, broken Beats en Bass music. 
https://kioskradio.com/artist/bona-leahttps://www.youtube.com/watch?v=xdl5mu1G6TY