We zijn erkend als beroepsfederatie bij de Fédération-Wallonie-Bruxelles

De minister van cultuur van de Fédération Wallonie-Bruxelles (Franse Gemeenschap), Bénédicte Linard heeft begin 2020 beslist om 18 nieuwe beroepsfederaties in verschillende artistieke en creatieve disciplines te herkennen…. We zijn erg verheugd dat het Belgian World Music Network daar deel van uit maakt om zo de sector van de folk en de wereldmuziek te kunnen vertegenwoordigen. Uiteraard stellen we alles in het werk om ook in de toekomst een gelijkaardige stem te hebben langs Vlaamse kant.

De federaties worden uitgenodigd om te zetelen binnen adviescommissies van de Franse Gemeenschap volgens het nieuwe bestuuursdecreet van 23 maart 2019. We zullen dus namens de wereldmuzieksector advies en aanbevelingen geven in verband met politieke beslissingen rond cultuur, ontwerpen en voorstellen van decreet.

Uiteraard doet het ons veel plezier om u te kunnen vertegenwoordigen en onze stem te laten horen op het niveau van de Fédération Wallonie-Bruxelles !

“Het is des te belangrijker vermits één van de belangrijkste taken van die commissies is om diepgaand na te denken over de beslissingen en de impact hiervan op de sector. Laat dat nadenken dan ook zo open mogelijk gebeuren ”

Bénédicte Linard, Minister van Cultuur van de Fédération Wallonie-Bruxelles