Belgian World Music Night 2021 #2: het persbericht is uit!

Die vind je hieronder. Aarzel niet om het door te geven aan je perscontacten.

We rekenen ook op jou om ons Facebook-evenement bekend te maken. Het is daar en op ons Youtube channel dat je deze 2de Belgian World Music Network Night van het jaar kan bijwonen!
We kijken ernaar uit je daar te zien!


18 mei 2021
PERSBERICHT

Belgian World Music Night: een unieke kans om nieuwe parels uit de wereldmuziek te ontdekken

In het kader van het Belmundo 2.1 festival, organiseert het Belgian World Music Network op 23 mei in samenwerking met Cultuurcentrum Brugge zijn tweede “Night” van het jaar. Tijdens deze online concertavond zullen vier bands hun nieuwe projecten en composities voorstellen aan het publiek: Kaito Winse, Ana Diaz, Azmari en de Sheiks Shikhats & B’net Chaabi. 

De Belgian World Music Night is een showcase georganiseerd door het Belgian World Music Network met als doel de meest actuele artiesten en groepen die actief zijn in de wereldmuzieksector voor te stellen. De avond vindt plaats op zondag 23 mei vanaf 19.30 uur en zal online te volgen zijn via de Facebook paginas, YouTube channels en sites van CC Brugge en Belgian World Music Network.

Het netwerk verzocht zijn leden representatieve acts voor dit evenement te tippen. Die rondvraag leverde een longlist op van meer dan 50 voorstellen. Uit deze longlist koos een externe jury, bestaande uit professionals uit de sector, vier artiesten/groepen op basis van criteria die het netwerk na aan het hart liggen: artistieke kwaliteit, herkomst van de kunstenaars, vertegenwoordiging van de drie Belgische regio’s, evenwicht tussen mannen en vrouwen, enz.

Kaito Winse groeide op in een familie van griots uit Lankoué, in de regio Sourou in het noorden van Burkina Faso. Hij getuigt van een erg individueel en complex universum, en evoceert diverse populaire stijlen, lofzangen en feestelijke ritmes door middel van zijn instrumenten. Hij presenteert nummers van zijn eerste soloalbum “Kaladounia“.

Ana Diaz is een singer-songwriter en performer. Zij is de kleindochter van migranten uit Galicië die hun land ontvluchtten tijdens de dictatuur van Franco. Zij werd sedert haar geboorte ondergedompeld in de Galicische folklore. Haar nieuw project, “Malosera”, bevat liederen met een erg breed spectrum aan klanken en invloeden.

Ontstaan in Brussel in 2015, onderneemt Azmari een reis tussen ethiogroove en afrobeat, oriëntaalse geluiden en waanzinnige ritmes. Met een zondvloed aan brullende saxofoons en ontketende afroritmes, creëren de zes muzikanten van de groep een sound die tegelijk energiek als betoverend klinkt en je meevoert naar een vibrerende en transcendent(al)e ervaring.

De Sheikhs Shikhats & B’net Chaabi zullen je bedwelmen met alle kracht en schoonheid van een verborgen muzikale en poëtische traditie. Vurige melodieën, betoverende zang, verbluffende koperblazers en een explosieve chaabi groove. Via dit project willen Laïla Amezian en Laurent Blondiau hulde brengen aan de Ghanayats en de Shikhats, muzikantes die voor de vrijheid van meningsuiting streden via kunst en cultuur. 

Online Belgian World Music Night 2021 #2
Zondag 23 mei vanaf 19u30 (gratis)
www.belgianworldmusicnetwork.be 
www.facebook.com/BelgianWorldMusicNetwork
BWMN Youtube Channel

www.ccbrugge.be
www.facebook.com/CultuurcentrumBrugge 

Het Belgian World Music Network heeft als doel de wereldmuzieksector en de netwerkprofessionals in België te vertegenwoordigen: muzikanten, producers, journalisten, managers, programmatoren, boekers, persagenten, autoriteiten, sympathisanten … Hun aspiratie is om de sector samen te brengen, om momenten van uitwisseling en ontmoeting mogelijk te maken en om gemeenschappelijke belangen van de sector te vertegenwoordigen. Elk jaar organiseert het Belgian World Music Network een netwerkevenement en showcase avond. Beide events vinden meestal plaats rond 21 mei, ter ere van deze Dag van de Culturele Diversiteit. 

Contact

Belgian World Music Network           Cultuurcentrum Brugge
Hélène Spitaels                  Peter Roose
helene@belgianworldmusicnetwork.be       peter.roose@brugge.be

Band fotos hier beschikbaar